Jagtriflen 2 - kraftige rifler og svære skud

Den erfarne riffelskytte, storvildtjæger m.m. Henrik Rudfeld har lagt sidste hånd på efterfølgeren til bogen Jagtriflen fra 2017. Den nye bog, som han har kaldt Jagtriflen II - kraftige rifler og svære skud udkommer 27. juni.

 

I 1'eren var forfatterens fokus lagt på våbnet og jagten på særligt ræv og råvildt.  I den nye bog tager han fat på jagten på de mindre vildtarter, der ikke blev behandlet i Jagtriflen, og de større vildtarter, som en dansk riffeljæger møder, først og fremmest i Europa og det sydlige Afrika.

 

Jagtriflen2 Omslag

 

Som undertitlen antyder, omhandler bogen de svære skud og brugen af kraftige rifler i praksis, mens riffelpatronerne og nogle af de forhold, der påvirker kugleskuddet tematiseres særskilt. Det er f.eks. skuddets afvikling i våbnet, kuglens flugt, og hvad der sker, når vildtet træffes. Desuden indeholder bogen portrætter af et udvalg af alverdens riffelpatroner fra ca. 6 mm i kuglediameter op til de største storvildtpatroner.

 

Hvilken patron, der er bedst til en given jagtform eller vildtart, handler ikke kun om at vælge mellem flere forskellige kalibre og projektiler, det handler også om det optimale våben. Derfor indeholder bogen bl.a. en gennemgang af aspekter ved magnumriflen, dobbeltriflen og diverse kombinationsvåben, som man kan tage med i sine betragtninger.

 

Bogen kan købes i SEGES Netbutik fra torsdag 27. juni.