Wildcards

Kort til vildtbiologi

 

Wildcards indeholder de vildtarter, hvor der kræves særlig viden om den grundlæggende vildtbiologi til den skriftlige del af jagtprøven. Desuden er der en række udvalgte arter med stor værdi for den naturinteresserede.

 

Et sæt spillekort koster 49 kroner, og du kan købe det her

 

Vær opmærksom på, at der i bogen Jagttegn står angivet,

- at dådyret bliver kønsmodent som 1-årig. I Wildcards er angivet 2-årig.

- at ræven får 3-5 hvalpe pr. kuld. I Wildcards er angivet max. 6.

- at harer får 2-4 killinger pr. kuld. I Wildcards er angivet max. 4. 

Til den skriftlige jagtprøve vil intervallerne altid være større.

 

   Kort1
     
  
     

 

Spilleregler

Spillet handler om at vælge vildtartens stærkeste værdi – og erobre alle kortene fra modstanderne. Wildcards kan spilles af alle fra ca. 6 år. 

 

Kortene blandes og fordeles ligeligt blandt spillerne. Spillerne lægger deres kort i en bunke med billedsiden ned mod bordet. Der trækkes lod om første udspil.

 

Når spillet går i gang, trækker hver spiller det øverste kort fra sin bunke – uden at vise kortet til de andre! Spilleren med udspillet vælger en kategori, hvor han/hun regner med, at kortet er stærkest f.eks. ”Maks. vægt = 230 kg”.

 

Alle spillere viser nu deres eget korts værdi i den valgte kategori, og spilleren med det bedste kort vinder alle de trukne kort og lægger dem nederst i sin egen bunke. Denne spiller vinder også retten til næste udspil med det øverste kort fra sin bunke.

 

Den, som til sidst har alle kortene, har vundet.

 

Normalt handler det om at have den største værdi i den valgte kategori, men prøv også at spille ”omvendt”, dvs. hvor det er bedst at have den mindste værdi i den valgte kategori. Det giver større viden om vildtets biologi.

 

 

Graaand Web

 

 

Kategorier Web